Palaa kohteeseen Usein kysytyt kysymykset

Aktivointi

Aktiivisena kissana cornari tykkää kaikenlaisesta puuhastelusta. Ihan perinteisen leikittämisen lisäksi kissaa voi aktivoida monin eri tavoin. Pyrimme listaamaan tänne sivulle erilaisia aktivointivinkkejä ja päivitämme sivua sitä mukaa kun uusia vinkkejä kerääntyy.

Aktivointipelit, -laudat ja -matot on lisääntyneet lemmikkitarvikeliikkeissä viime vuosina hyvään tahtiin. Niitä löytyy hyvin paljon erilaisia ja suurin osa niistä perustuu namin piilottamiseen tavalla tai toisella. Monet cornarit ovat helposti motivoitavissa herkkupalalla ja useimmiten ne oppivatkin melko pian kuinka namit saa nopeiten piiloista esille ja parempiin suihin.

Kännyköihin ja tabletteihin ladattavat kissojen pelit ovat joidenkin kissojen mieleen ja kissat saattavat pelailla niillä pitkäänkin. Kannattaa testata etsiä sovelluksia esimerkiksi ihan hakusanalla cat game.

Namien piilottaminen vaikka vessapaperirullan sisään, pahvilaatikkoon, tyynynliinan sisään ym. on hauskaa itse tehtyä aktivointia. Ahne kissa saattaa hyvinkin viihtyä nameja etsiessään. Nameja voi hyvin myös heitellä kissalle, jolloin se voi ”saalistaa” herkkunsa ja saa samalla juoksuliikuntaa.

Paristoilla toimivat lelut pitää monet rexit pitkään liikkeessä ja aktiivisena. Esimerkiksi lelu, joka pyörittää taukoamatta lyhyen vaijerin päässä olevaa perhosta saa monet kissat aivan kierroksille, kannattaa kokeilla!

Matalaan vesiastiaan (esim. pesuvati) voi laittaa muutaman sentin vettä ja leikellä mehupillin pariin osaan. Kissat tykkäävät leikkiä pillin palasilla ja samalla saa vähän roiskuttaa vettä.