Palaa kohteeseen Usein kysytyt kysymykset

Pennun valinta

Varmistuaksesi siitä, että cornish rex on juuri haluamasi kissarotu, kannattaa lukea ajatuksella nämä sivut läpi eikä lisägooglettelustakaan ole haittaa. Mitä tarkemmin lemmikkiä hankittaessa tehdään pohjatyö, sitä varmemmin valinta osuu oikeaan ja kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä ratkaisuun, niin kissa, sen uusi perhe kuin kissan kasvattajakin. Kannattaa myös käydä tutustumassa cornareihin íhan ”kasvotusten”. Vierailu on paras tapa poissulkea esimerkiksi allergia.

Kun cornish rex tuntuu ”siltä oikealta”, on aika ryhtyä mietinnästä tekoihin. Cornareita on yleensä melko hyvin saatavilla, jos värillä tai sukupuolella ei ole pennun etsijälle merkitystä. Kannattaa kuitenkin varautua odottelemaan jonkun aikaa, esimerkiksi sopivan pentueen juuri synnyttyä ovat pikkuiset muuttovalmiita aikaisintaan 14 viikon iässä.

Kannattaa tutustua sopivalta tuntuvaan kasvattajaan, kertoa millaiseen kotiin pentu tulisi, onko muita lemmikkejä, aikaisempi kissakokemus, minkälaista pentua etsitään mikäli siihen on valintakriteereitä. Lähestyessä kasvattaa on viestissä hyvä olla muutakin kuin kysymys pennun hintasta ja varausstatuksesta, sillä vastuullinen kasvattaja on kiinnostunut mihin pentunsa muuttavat ja haluavat tietää kotiehdokkaasta muutakin kuin nimen ja sähköpostiosoitteen.

Kasvattajan kanssa voi myös sopia vierailusta, vaikkei pentuja sillä hetkellä olisikaan. Pääset tapaamaan kasvattajan ja hänen kissansa ja pystyt muodostamaan mielikuvan tuntuuko juuri tämä kasvattaja ja hänen kissansa sinulle oikeilta. Aina kannattaa luottaa omaan intuitioon, kissa on kuitenkin mahdollisesti liki parinkymmenen vuoden ajan perheenjäsenesi. Jos kasvattajasta tai hänen kissoistaan ei tule itselle hyvä tunne, kannattaa jatkaa etsintää. On kaikkien osapuolten eduksi, että uudella kodilla ja kasvattajalla kemiat ja ajatukset kohtaa.

Kasvattajalta kannattaa kysellä mieltäsi askarruttavia asioita, niitä voi kerätä vaikka ihan listaksi. Kissojen terveydestä ja tehdyistä tutkimuksista kannattaa olla kiinnostunut ja kasvattajan kuuluisi niistä avoimesti kertoa. Myös esimerkiksi ruokinta on usein kysymyksiä herättävä aihe ja siitä on hyvä keskustella.

Mikäli mielessä siintää mahdollisesti kaksi pentua, kannattaa ne mahdollisuuksien mukaan ottaa samasta pentueesta. Se helpottaa pentujen sopeutumista uuteen kotiin eikä pentu joudu heti kohtaamaan uuden kodin vieraan pöpökannan lisäksi toisesta kissalasta tulevaa pöpökantaa. Tietysti kaksi pentua kerralla on hankintahinnaltaan isohko kustannus ja monet tekevätkin niin, että ottavat ensin yhden pennun ja hieman kissan kasvettua ottavat sille kaverin. Useimmat cornarit nauttivat cornariseurasta ja kaipaavat kaveria.

Joskus myös aikuiset kissat etsivät uusia koteja ja monelle aikuinen kissa on yhtä hyvä vaihtoehto kuin pentukin. Mikäli sinulla on ennestään kissoja tai koiria, on pentu usein sopeutuvaisempi ja ”varmempi valinta” kuin aikuinen kissa. Kannattaa myös kysellä miksi kissa etsii uutta kotia ja minkälainen historia sillä on.