Kasvatus

Cornish rex ry haluaa tarjota rotuun tutustuville ja mahdollisesti jo uutta perheenjäsentä etsiville helpon ja ajantasaisen keinon löytää kasvattajia, joiden yksi kasvatuksen peruspilareista on kasvatuskissojen sydänultraaminen (sydänultrasta lisää tietoa kohdassa Cornish rex > Terveys > HCM).

Yhdistyksen listalta löytyvät kasvattajat käyttävät kasvatuksessaan vain sydänultrattuja kissoja ja kissojen sydänultrasta löytyy julkinen tieto joko Omakissa-järjestelmästä tai Pawpeds-sukutaulutietokannasta.

Suomessa rekisteröityjen pentujen kasvattaminen vaatii Suomen Kissaliiton kasvatuskurssin käymisen ja kasvattajanimen anomisen – kasvattajanimi maksaa 150 euroa ja kasvatuskurssi joitain kymppejä. Kissaliiton rekisteriin pentujen rekisteröinti maksaa vain 30 euroa / pentu, joten raha ei ole mikään peruste rekisteröimättömien pentujen tekemiselle.

Suomen Kissaliitto kuuluu FIFé:n (Fédération Internationale Féline) alaisuuteen. FIFé on kattojärjestö, jonka alta löytyy siihen kuuluvien maiden omia kissajärjestöjä tuomareineen, kasvattajineen ja rotuyhdistyksineen. Suurin osa Suomen rotukissojen pennuista rekisteröidään Kissaliiton rekisteriin ja ne tunnistat SK LO tai SK RX -alkuisista rekisterinumeroista. Kissaliiton rekisteriin rekisteröidyt pennut tulee rekisteröidä ennen luovutusta, joten pennulla on aina oma rekisterikirja.

FIFén lisäksi on myös muita kattojärjestöjä olemassa ja jonkun verran näiden alaista toimintaa löytyy Suomestakin. USA:sta lähtöisin olevaa kissajärjestöä CFA:ta (The Cat Fanciers’ Association) edustaa Suomessa Cat Fanciers of Finland. Myös TICA (The International Cat Association) on Suomessa edustettuna Finticat-yhdistyksen toimesta.

Kasvattajalistalle

Kasvattaja, saadaksesi tietosi yhdistyksen kasvattajalistalle tulee sinun toimittaa seuraavat tiedot yhdistyksen hallitukselle (hallitus@cornishrex.fi): Nimesi Kasvattajanimesi Kattojärjestö, jossa kasvatat Asuinpaikkakunta Puhelinnumero (vapaaehtoinen) Sähköpostiosoite Www-sivun osoite Linkit kahteen viimeisimpään (tai aloittelevana kasvattajana suunnittelemaasi) pentueeseesi, josta näkyy pentueiden vanhempien sydänultrastatus (Omakissa tai Pawpeds) TAI mikäli tietoja ei jostain syystä ole VIELÄ julkaistu, toimita sähköpostin mukana skannatut kopiot pentueiden …

Siitosurokset

Tällä hetkellä ei siitosuroksia listalla. Jos sopivia siitosuroksia ei ole listalla, kannattaa olla suoraan urosten omistajiin / kasvattajiin yhteydessä. Kuinka saan siitosurokseni listalle?Yhdistyksen jäsenet voivat ilmoittaa siitosuroksiaan listalle lähettämällä seuraavat tiedot yhdistyksen hallitukselle osoitteeseen hallitus@cornishrex.fi: – Kissan virallinen nimi titteleineen– Väri EMS-koodina– Syntymäaika– Kissan isän virallinen nimi ja EMS-koodi– Kissan emon virallinen nimi ja EMS-koodi– …

Kasvattajalista

FI*Ballerina’s (FB)HyvinkääAnna Mari Mäkeläballerinas.crx@gmail.compuh. 050 5678 737 FI*ClamorisKangasalaTiina Torkkoelltiinatorkko@gmail.compuh. 044 5726 137 FI*Derekaz (FB)HämeenlinnaErika Aaltonenderekaz.crx@gmail.compuh. 044 3333 686 FI*Elwood’s (FB)Oulu (Haukipudas)Lotta Ovaskaovaskalo@gmail.compuh. 0400 442 887 FI*PeikonpesänUurainenJenni Hautamäkijennimar.hautamaki@gmail.compuh. 040 7158 193 FI*Sirpaleen (FB)TeuvaSirpa Runsalasirpale2014@gmail.compuh. 050 5929 852 FI*Sommelier’s (FB) KuopioJohanna Abgottsponjohanna.abgottspon@gmail.compuh. 040 6647 410 FI*Sweetpurr’s (FB)Uppsala, Ruotsi (kasvatusta myös Suomessa)Harri Saarisweetpurrs@gmail.compuh. +46 72 5874 020 FI*Telltail’sSimoJaana …