Palaa kohteeseen Usein kysytyt kysymykset

Hinta

Tuo mystinen asia, jota ei saisi kasvattajalta kysyä heti ensimmäisenä eikä sitä kuitenkaan monesti missään suoraan kerrota. Jokainen kasvattaja hinnoittelee itse pentunsa eikä yhdistys voi hintoihin vaikuttaa, mutta voimme hieman avata sitä, mitkä seikat voivat vaikuttaa pennun hintaan.

Cornish rex ry:n asettama suositushinta cornish rex -lemmikkipennulle on alkaen 1100 euroa. Tämän hintaisen pennun voi odottaa olevan rekisteröity, sirutettu, vähintään kahdesti rokotettu sekä terveystarkastettu. Tämän lisäksi vanhempien tulee olla sydänultrattuja. Jos pennulta puuttuu jokin näistä mainituista, tulee sen vaikuttaa hintaan alentavasti. Osalla kasvattajilla hinnan päälle tulee esimerkiksi pennun leikkauskulut, jos kasvattaja varhaisleikkaa pentunsa ennen uuteen kotiin luovuttamista ja osalla se saattaa sisältyä hintaan. Jokainen kasvattaja hinnoittelee pentunsa kuitenkin itsenäisesti. Kasvattajat hinnoittelevat kasvatukseen myytävät kissat erikseen tapauskohtaisesti ja tähän yhdistyksellä ei ole suositushintaa.

Ostaessasi siis cornish rexin pennun Cornish rex ry:n kasvattajalistalla olevalta kasvattajalta on pentu rekisteröity ja sillä on virallinen rekisterikirja. Pentu on vähintään kahdesti rokotettu, mikrosirutettu, terveystarkistettu ja tarkistuksesta on eläinlääkärin allekirjoittama todistus ja pennun molemmat vanhemmat ovat virallisesti sydänultrattuja. Vanhempien sydänultratulokset löytyvät joko Omakissa-järjestelmästä tai Pawpedsistä.

Yleisesti rotukissan hintaan vaikuttaa moni tekijä, esimerkiksi:

  • Pennun sukutaulu, onko vanhemmat tai isovanhemmat ulkomailta tuotuja kissoja
  • Pennun taso (lemmikki/näyttely), osa kasvattajista hinnoittelee pentunsa tason mukaan
  • Esimerkiksi purentavikaisen pennun saattaa saada edullisemmin, tällaisia hintaa alentavia vikoja on pennuilla kuitenkin melko harvoin
  • Onko vanhemmille tehty kuinka laajasti terveystutkimuksia
  • Vanhempien mahdollinen näyttelymenestys
  • Pentupaketin sisältö (osa kasvattajista käyttää erilaisia valmispaketteja, osa koostaa paketin itse ja kerää siihen paljon extraa)

Kissanpennut rokotetaan (yleensä vähintään kahdesti) ennen luovutusta, ne on mikrosirutettu, eläinlääkärin tarkistamia, rekisteröityjä, matolääkittyjä tai vaihtoehtoisesti niiden uloste on tutkittu laboratoriossa, ettei loisia ole ja jotkut kasvattajat varhaisleikkaavat pennut ennen muuttoa. Pentuja on ruokittu ja hoidettu vähintään 14 viikkoa kasvattajan luona. Kunnolla hoidetusta pentueesta on todella paljon kuluja ja usein pennuista saatavat rahat eivät edes riitä kaikkien kulujen kattamiseen. Joskus on myös tilanteita, jolloin eläinlääkäriin menee iso summa jo ennen pentujen syntymää. Mitenkään rahakasta hommaa kissojen kasvattaminen ei ole, päinvastoin. Ethän siis ala tinkiä kasvattajan asettamasta hinnasta, vaan osoita arvostuksesi kasvattajan tekemää työtä kohtaan.

Ostajana voit hyvin kysyä mistä pennun hinta koostuu. Vastuullinen kasvattaja osaa kyllä kertoa miksi hänen pentunsa maksaa juuri sen verran kun maksaa.

Sivu päivitetty 26.5.2023.