Vuoden Kissa -kilpailu

Ohjeet ja säännöt Cornish rex ry:n Vuoden Kissa 2024 -kilpailuun
Vuoden 2023 osalta ilmoittautuminen päivitetty 2.1.2024.

Luokat
Aikuinen uros, Aikuinen naaras, Kastraattiuros ja Kastraattinaaras
Viisi parasta näyttelytulosta ilman lisäpisteitä. Kilpailuun voi osallistua myös pienemmällä tulosmäärällä.

Nuori/pentu urokset ja naaraat yhdessä

Kolme parasta näyttelytulosta ilman lisäpisteitä. Kilpailuun voi osallistua myös pienemmällä tulosmäärällä.

Siitosuros ja Siitosnaaras

Siitosluokissa lasketaan siitoskissan kolmen eri jälkeläisen kunkin paras näyttelytulos yhteen ilman lisäpisteitä. Tulosten ei tarvitse olla samasta näyttelystä. Ilmoita myös siitoskissan jälkeläisten nimet, näyttely, päivämäärä sekä tulos. Kilpailuun voi osallistua myös pienemmällä tulosmäärällä.

Kasvattaja
Kasvattajaluokassa lasketaan kasvattajan viiden eri kasvatin kunkin paras tulos yhteen ilman lisäpistetä. Tulosten ei tarvitse olla samasta näyttelystä. Ilmoita kasvattiesi nimet, näyttely, päivämäärä sekä tulokset. Kilpailuun voi osallistua myös pienemmällä tulosmäärällä. Kasvattien omistajien ei tarvitse olla yhdistyksen jäseniä.

Veteraani
Kolme parasta näyttelytulosta ilman lisäpisteitä. Kilpailuun voi osallistua myös pienemmällä tulosmäärällä.


Tulosten tarkastaminen
– Kotimaiset tulokset ja Omakissaan ilmoitetut ulkomaiset tulokset voidaan tarkistaa Omakissasta.
– Mikäli ulkomailla saadut tulokset eivät ole Omakissassa, tuloksista tulee lähettää linkki kyseisen näyttelyn tuloksiin tai kopio arvostelusetelistä, josta tulee käydä ilmi näyttelyn paikka ja aika, kissan nimi sekä arvostelutulos.
– Varatuloksia huomioidaan kaikissa sarjoissa lisäksi niin paljon, kunnes yksi ensimmäinen sija löytyy. Jos tulokset ovat tasan myös varatulosten jälkeen, niin otetaan huomioon lisäpisteet.

Kissan ilmoittaminen kisaan
Kissan omistaja ilmoittaa kissan kilpailuun ja hänen tulee olla Cornish rex ry:n jäsen kilpailuvuoden päättyessä sekä jatkaa jäsenyyttään myös kilpailuvuoden jälkeisenä vuonna. Jos kissasi kilpailee useammassa luokassa, ilmoitathan kissasi erikseen jokaiseen osallistuttavaan luokkaan.

Osallistua voit alla olevasta linkistä löytyvän lomakkeen kautta – ilmoittautumisaikaa 29.2.2024 saakka. Ilmoita kissan virallinen nimi, mihin kilpailuluokkaan kissa osallistuu ja kyseisen luokan näyttelytulokset (näyttely, päivämäärä ja tulos). Lähettäjät saavat Google-lomakkeen vastaanottokuittauksen sähköpostitse ilmoittauduttuaan.

>> Linkki ilmoittautumislomakkeeseen

Pistelaskussa noudatetaan tulosten pisteytyksessä Suomen Kissaliiton pistelaskennan sääntöjä:
BIS – 130 p
NOM – 110 p
BIV – 100 p
EX1 – 90 p
HP/CACS/CAPS – 97 p
CAGCIB/CAGPIB – 96 p
CACIB/CAPIB – 95
CAC/CAP – 93 p
EX2/EX3/EX4/EX – 88 p
VG – 76 p

Parhaat (sijat 1-3) kissat ja kasvattajat palkitaan ja huomioidaan erikseen ilmoitettavassa tapahtumassa. Ensimmäiseksi sijoittuneiden esittelyt kuvan kera julkaistaan yhdistyksen lehdessä ja kotisivuilla.