Palaa kohteeseen Usein kysytyt kysymykset

Ulkoilu

Cornaria ei tule päästää ulkoilemaan valvomatta!

Cornarille sopivat ja turvalliset ulkoilumuodot ovat valjaissa, huolellisesti verkotetussa kissatarhassa tai verkotetulla/lasitetulla parvekkeella. Myös ikkunat kannattaa verkottaa, jos niitä on tapana pitää auki tai jos ne avautuvat niin isoiksi, että cornari mahtuu päänsä tunkemaan ikkunan rakosesta. Ne mahtuvat livahtamaan yllättävänkin pienistä raoista!

Cornaria voi viedä ulos turvallisissa valjaissa (moni cornarin omistaja vannoo Vänttisen valjaiden nimeen). Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että kissa saattaa alkaa ulkoiluun totuttuaan vaatia näitä valjasteluita milloin tahansa kellonajasta tai säästä huolimatta. Hyvä vinkki onkin laittaa kissa kuljetusboxiin ja kävellä pienen matkan päähän kotoa ennen kuin kissa pääsee ulos valjailemaan. Näin kissa oppii, että ulos ei pääsekään suoraan ovesta vaan se vaatii pienen matkan. Tämä niksi auttaa kummasti ovista karkaileviin kissoihin sekä vaativiin käskyihin päästä ulos.

Kissatarhoja voi ostaa valmiina elementteinä tai sellaisen voi rakentaa itse. Kannattaa käyttää pienisilmäistä verkkoa ja kiinnittää verkko kunnolla, ettei cornari kiipeilyllään saa verkkoa irtoamaan. Kaikki pienetkin raot tulee tarkistaa huolella ja tilkitä.